Jag tror att Tjustpartiet som anser sig ha hittat hem bör nog vidga sina vyer lite. Vi behöver många fler som hittar hit. Bara inom kommunen kommer ca 1000 personer pensioneras de närmaste åren. Vi måste bli många fler! Westerwikspartiet hoppas att med nya innevånare blir det många bra förslag på ännu bättre utveckling.

Tänk att översiktsplanen för Blankaholm äntligen är färdig. Med en gång börjar utvecklingen ta fart t.ex. lanthandeln. Westerwikspartiet önskar den livaktiga samhällsföreningen lycka till. Vi måste satsa ännu mer på snabbare hantering av planmonopolet om vi vill ha utveckling.

Kul att se mängden av människor och båtar runt vårt fantastiska nya Slottsholmen. Vilka vackra planteringar! Redan första dagen utnyttjades badplattformen. Tack Sparbanksstiftelsen!

Nu duggar vallöften i luften (fast inget regn!) S lovar nu halvera terminsavgifterna på Kulturskolan. Mycket bra, men kulturen är mycket bredare än så. Varför inte halvera hyreskostnader på konstutställningslokalen i Bryggaren? Varför inte skapa kulturkvarteret som lovat? Westerwikspartiet lovar inte men kommer att göra allt vi kan för att det skall bli bättre i Västerviks hela kommun om vi får tillräckligt med röster.

Regeringen som infört straffavgift på flyget har nu gått på en mina. Ryanair startar långdistansverksamhet från Danmark vilket kommer att skapa lokala arbetsplatser förutom de 80 piloter som stationeras i Köpenhamn. Till regeringen: satsa på bättre rening av flyg bränslet. Se det positiva att vi kan resa och träffa andra än svenskar även detta är fredsbevarande. Tänk på alla matinfluenser vi fått!

Värmen är fantastisk eller hur länge skall vi klara av den. En sådan här sommar har vi nog aldrig upplevt tidigare. Det otäcka är just nu brandfaran tur att vi har brandflyget som övervakar hela kommunen på ett effektivt sätt. Hoppas vi har resurser att bekämpa skogsbränder om de uppstår. Vi som är lite äldre minns ju Västerviksbranden. Då hade vi Civilförvarets katastrofledningar men jag är rädd att även dessa avvecklats. Brandbekämpningsflyg och helikoptrar får vi låna från andra länder! Antalet värnpliktiga som kan sättas in är alldeles för få. Vi hoppas att nu med mycket allvarliga bränder att detta leder till eftertanke på alla nivåer lokalt och nationellt.

Njut av medelhavsvärmen men drick mycket vatten.

Hans Ellervik

Westerwikspartiet